Not getting reply notifications

This section will contain posting guidelines for the forum along with any other information that is relevant to this forum.
Post Reply
User avatar
amberwolf
100 GW
100 GW
Posts: 23932
Joined: Aug 17, 2009 6:43 am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Not getting reply notifications

Post by amberwolf » Feb 24, 2010 7:56 am

Two recent replies to this thread:
https://endless-sphere.com/forums/vi ... =2&t=14193
confirmed a suspicion I have had for some weeks now: The forum is not sending email notifications of threads I'm subscribed to when new replies are posted, *sometimes*. I can't figure out the pattern for when it doesn't do it.

No, they're not in my spam folders, or elsewhere in the email. I never delete anything, and they're definitely not there, after both a keyword / title search of email, and after manual perusal of all emails within a date range for ones (like this thread) that I know when I should have gotten one but did not.

I even changed which email account I get notifications at, and it did not change the problem (as this thread's problem occurred both before and after that). Both are Gmail accounts, but I do not seem to be missing any emails from anyone else (other than the known-to-be-messed-up Freecycle mailing lists from Yahoo and the new still-in-progress Freecycle.org setup they're working on, which isn't due to Gmail AFAICT, as those problems happen regardless of what provider I have tried).

I know that it won't send a notification if I haven't visited the thread since it's last notification, but in the DIY CFL thread *I* was the last poster in before monster's 2-21 post, and I did not get a notification for that post nor for the post today, 2-24.

I wouldn't even know about it except I happened to View New Posts a moment ago and this thread was at the top of the list.

Is there some sort of board limit to number of subscribed threads, or is something messed up on them due to the crashes/etc earlier this year?


Note that at first, until this thread, I still thought maybe I had just not actually clicked the link in every email notification (since I middle-click them to open them in new tabs), and so somewhere along the way I missed replies to some of the threads, which then caused the board to not ever send me new notifications (until I visited the thread again).

Thinking that might be the case, there are a couple of times I've gone to the main page and "marked forums read" for the whole ES board, but even that obviously doesn't fix the problem, since this thread was replied to both before and after I did that the last time, and I didn't get a notification for either one.

So....assuming that there *is* a problem where the board is not sending notifications to me for some threads because it thinks I haven't visited them (because I didn't get a notification I should), how do I reset it to think that I *have* visited it, other than manually going thru my "subscribed threads" list in UCP and opening every one of them?

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 8:48 am

Hmm.. that is strange.. testing it right now.. ( i dont 'have access to any log files or that jazz but will refer it to knightmb's attention )

*subscribes to thread :D
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 8:53 am

test2
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 9:19 am

TD test1
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 9:21 am

If you want notifications, you have to donate. :twisted:


jk
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 9:33 am

Ok.. my own reply to the thread did not generate an email.. but tyler's did..

Quote "
Hello Ypedal, You are receiving this notification because you are watching the topic,"Not getting reply notifications" at "Endless-sphere.com". This topic hasreceived a reply since your last visit. You can use the following link toview the replies made, no more notifications will be sent until you visitthe topic.

If you want to view the newest post made since your last visit, click thefollowing link: https://endless-sphere.com/forums/viewto ... 9&e=241579 If you want to view the topic, click the following link:https://endless-sphere.com/forums/viewto ... =1&t=16492 If you want to view the forum, click the following link:https://endless-sphere.com/forums/viewforum.php?f=1

If you no longer wish to watch this topic you can either click the"Unsubscribe topic" link found at the bottom of the topic above, or byclicking the following link: https://endless-sphere.com/forums/viewto ... atch=topic -- Thanks,Endless Sphere TechnologyForum Administrators "

PM notifications are working for me no problems there..
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 9:37 am

wondering if it has anything to do with threads created prior to the crash.. :|
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 9:48 am

They seem to be working here, albeit slow, prolly due to Gmail. The generation times were instant, the display in the gmail inbox was delayed.

I did not get notified of my posts, just Ypedal's.
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 10:32 am

Looks like it's a one shot deal.. i got a notification when tyler replied, but only once.. the other replies are not generating new emails.
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 10:47 am

I just got the notification for Ypedal's last post, so it seems it ain't simply a one-shot. :?
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 10:55 am

ok that's odd... i got an email on that last reply.. so 4 replies.. 2 emails. :? .. maybe i did not donate enough.. :lol: or couuld have been those canadian dollars .. :|
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 11:23 am

test3
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 11:42 am

I'm getting notified of all Ypedal's posts.

I can't see a problem here. :?
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 11:45 am

looks like consecutive replies don't generate an email, just like the post count.

can someone reply a few times in a row pls.
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 11:51 am

TD test 2
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
TylerDurden
100 GW
100 GW
Posts: 7543
Joined: Jan 04, 2007 5:50 pm
Location: Wear the fox hat.
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by TylerDurden » Feb 24, 2010 11:51 am

TD test3
Have a Nice Day,

TD

Image
___________________________________________________________

FYI: Adding pictures?

Bored?... take a crack at the unanswered posts

Please post your Watts-at-speed in the survey.



Image

User avatar
Ypedal
100 GW
100 GW
Posts: 13879
Joined: Dec 27, 2006 12:55 pm
Location: Moncton NB, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by Ypedal » Feb 24, 2010 2:52 pm

whoa.. huge delay in that notification... i just now got the email for the 2nd post from ty, after the subsequent replies..
ES site status page:
http://www.ypedal.com/ES/ES.htm
----------------
http://www.ypedal.com

User avatar
amberwolf
100 GW
100 GW
Posts: 23932
Joined: Aug 17, 2009 6:43 am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by amberwolf » Feb 24, 2010 2:53 pm

Well, AFAIK it's only supposed to generate one notification of replies to a thread, until you go back and "visit" that thread again.

I'd've assumed that meant once the thread is marked "read", but that is not the case either, or I'd've gotten a notification of my DIY CFL thread twice, since I marked *all* the forums read twice, once well before the first reply, and once between that reply and the second one.

So it appears to require an actual *visit* to the thread instead, actually opening any page of that thread (AFAICT without further tests I'll be doing as I have time).


Notifications of new PMs don't ever appear to be a problem (for me), but definitely ones for subscribed threads can be.

I am not sure if it is only ones subscribed from before the crash, but I suspect that it is, simply because that would make the most sense, as I have never had a problem (that I am aware of) in any PHPBB forum for notifications before this, including here. As I find threads that do have replies but I did not get notifications of, I can test this theory to see when they were created (and last replied to) and post a list of dates here if it helps.

User avatar
amberwolf
100 GW
100 GW
Posts: 23932
Joined: Aug 17, 2009 6:43 am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by amberwolf » Jul 17, 2010 3:36 am

keepalive bump

User avatar
amberwolf
100 GW
100 GW
Posts: 23932
Joined: Aug 17, 2009 6:43 am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Email notifications -- having a problem getting yours?

Post by amberwolf » Aug 14, 2011 3:44 am

Posted with permission, to aid anyone else that might run into this:
briogio wrote:It's not really a big deal but for some reason I no longer get email notification of posts on a subject I put up. I've clicked the appropriate box in my "board preferences", and I used to, but for about the last week or so, nothing.

If you know how I can fix this I'ld appreciate it.
It's probably something with your email provider not delivering them to your inbox, but rather callng them spam and either never getting them to you at all, or else putting them in some sort of spam or junk folder on your webmail.

If you are using a local email client on your computer, rather than chekcing the webmail page, you'll never see or receive anything that's not in your actual Inbox with most email providers.

Your local email client could also be marking them as spam or junk, filtering them from view.

Or a server between you and the ES mail server might be thinking they're spam, and never forwarding them to your email provider at all.


Other than ensuring they arent' in your spam or junk folders either locally or on the webmail, and setting a rule to not do that if they are, there's not much you can do about it if they don't get to you.

FWIW, I probably only get an average of about half or less of the notifications from the many hundreds of threads I'm subscribed to (sometimes none at all for days), so I no longer bother with the notifications, and instead just use this shortcut to my subscribed threads page:
https://endless-sphere.com/forums/uc ... subscribed
where new posts will show up at the top of the list, with an orange "take me to last post" icon I can just click (middle-click for new tab, actually). It always works, and is easier to deal with than notification emails, and much faster to open all the new replies in tabs with than by opening various emails and clicking links in them. :)


User avatar
gammaray
10 W
10 W
Posts: 86
Joined: May 25, 2014 12:53 am
Location: San Jose, California / Vancouver, Canada
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by gammaray » Aug 11, 2015 11:45 am

Hey guys, ever since the migration we are using a dedicated mail server and so far, all the subscriptions come through within a few seconds (up to a minute).

If you agree, let me know and we can consider this issue resolved.

SIDENOTE:
All the links in this post are to the www-version of the website which does not have a valid SSL certificate. However, all you'll need to do is clear your browser cache (Control-Shift-R) and the next time you click on the links, you should be properly rerouted to the non-www version of the website which is properly secured.

So far it seems as if you have to accept the security warning first (ie continue to endless-sphere), and then you will always be redirected.
SysAdmin Joke: A man with one clock knows what time it is – a man with two is never sure.

User avatar
circuit
100 kW
100 kW
Posts: 1411
Joined: Mar 19, 2009 11:43 am
Location: EU
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by circuit » Nov 07, 2015 5:42 am

Hi,

I'm not getting any notifications for past several days.
smart and Tiny BMS solution
Visit my blog. Personal projects: Clean Peugeot conversion | Ultralight enduro
Any and all information, such as texts, specifications, drawings or other material that I post are to be used only as a reference for personal, non-commercial projects ONLY. Any republication for personal or commercial needs must be agreed on individually. Use of any information, that I post, for commercial purposes is strictly prohibited.

User avatar
amberwolf
100 GW
100 GW
Posts: 23932
Joined: Aug 17, 2009 6:43 am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by amberwolf » Nov 07, 2015 6:10 am

They're definitely being sent--mine still show up here (though I have them filtered to the trash via Gmail's filter function).

You might check your spam or junk folders at the ISP webmail page level, or see if your ISP is filtering them out before they even reach you.

User avatar
circuit
100 kW
100 kW
Posts: 1411
Joined: Mar 19, 2009 11:43 am
Location: EU
Contact:

Re: Not getting reply notifications

Post by circuit » Nov 08, 2015 12:49 pm

No idea what happened, not in spam, not in inbox or archive. Changed email to other gmail and it's fine now.
smart and Tiny BMS solution
Visit my blog. Personal projects: Clean Peugeot conversion | Ultralight enduro
Any and all information, such as texts, specifications, drawings or other material that I post are to be used only as a reference for personal, non-commercial projects ONLY. Any republication for personal or commercial needs must be agreed on individually. Use of any information, that I post, for commercial purposes is strictly prohibited.

Post Reply