Charger problem

Batteries, Chargers, and Battery Management Systems.
Post Reply
ebike11
10 kW
10 kW
Posts: 970
Joined: Nov 16, 2013 8:01 pm
Location: Korea

Charger problem

Post by ebike11 » Jul 23, 2017 1:54 am

Hi guys
I accidently reversed polarity when connecting the charger the battery during my battery assembly.
Charger is just a simple 42V 3A charger.
Now the charger powers up and fan also starts and runs continuously.
There is no voltage reading though when i test the output leads with my multimeter.
I checked and fou d 2 fuses which I replaced but it didnt fix the problem.
Could there be another common thing to check when this happens? Thanks

User avatar
Inwo
10 kW
10 kW
Posts: 530
Joined: Dec 13, 2016 12:01 pm
Location: SE MN. USA

Re: Charger problem

Post by Inwo » Jul 23, 2017 8:40 am

Post some pictures.
Don't know what simple charger means.
Burned traces? Protection circuit?
Did it ever work with no battery connected?

ebike11
10 kW
10 kW
Posts: 970
Joined: Nov 16, 2013 8:01 pm
Location: Korea

Re: Charger problem

Post by ebike11 » Jul 23, 2017 8:58 am

Inwo wrote:Post some pictures.
Don't know what simple charger means.
Burned traces? Protection circuit?
Did it ever work with no battery connected?
Ok ill get some pics asap
By simple i meant just a regular 36v charger from online.
It has been working fine until i accidentally reversed polarity when connecting to a battery.

Yes now when i just plug the charger in without being connected to a battery, the fan runs constantly and getting 0Volts at the output connector

User avatar
peleap
100 mW
100 mW
Posts: 47
Joined: Nov 27, 2016 10:20 am

Re: Charger problem

Post by peleap » Jul 24, 2017 3:02 am

I have the same problem with you.

chessir
100 W
100 W
Posts: 126
Joined: Feb 22, 2008 10:27 pm

Re: Charger problem

Post by chessir » Jul 24, 2017 9:43 am

I did that with an IMAX B6 and it stopped working completely.
bikeboy-silence is golden
ezip trailz dual24v10ah sla and/or ductape24v10ah lifepo4

Post Reply