Search found 8 matches

by Killerchaos7
Dec 02 2021 6:30am
Forum: EBike Technical
Topic: P14 Current Limit Setting
Replies: 10
Views: 169

Re: P14 Current Limit Setting

Longevity of the battery is what some or most of us think about. It's 50% or higher total cost of the total build with a little care you can get years out of it. Abusing it can cut the life down to 1 yr or 6 months. Seems like your riding within you bikes abilities. High powered burst are not bad t...
by Killerchaos7
Nov 29 2021 12:34am
Forum: EBike Technical
Topic: P14 Current Limit Setting
Replies: 10
Views: 169

Re: P14 Current Limit Setting

This is way out of my league, but I'm wondering just how comfortable you are with 2 things. The max amperage ratings for the battery/controller/motor you're using (knowing full well manf's have been known to stretch the truth just a bit), and the size of the wire you're using to carry this amount o...
by Killerchaos7
Nov 28 2021 7:13am
Forum: EBike Technical
Topic: P14 Current Limit Setting
Replies: 10
Views: 169

P14 Current Limit Setting

Alright, so here's a little something to share right quick to give you guys an idea of what I've got for my ebike. I have the following: Battery: 72V 25AH with 50A BMS Max Continuous Discharge Current: 50A Peak Discharge Current´╝Ü150A Controller: 48V-72V sine wave (Max 84V) Amp Rate: 60A 26" Hub...
by Killerchaos7
Nov 25 2021 7:13pm
Forum: EBike Troubleshooting
Topic: SW900 Won't Go Into Program Mode
Replies: 8
Views: 135

Re: SW900 Won't Go Into Program Mode

I read the manual where it says to hold both the up and down arrow buttons at the same time for a few seconds until it changes, but nothing happens I just read the manual for a KT-LCD8, and it explicitly says to press up+down within 5 seconds of powering on to get into settings. SW900 looks similar...
by Killerchaos7
Nov 25 2021 3:16pm
Forum: EBike Troubleshooting
Topic: SW900 Won't Go Into Program Mode
Replies: 8
Views: 135

Re: SW900 Won't Go Into Program Mode

Well, now... To anyone out there reading this, it would seem that amberwolf's method actually worked! I seriously can't believe that it did haha! Unplugged and replugged the display connector from and to the matching one on the controller respectively, powered it on, and actually managed to get into...
by Killerchaos7
Nov 25 2021 2:32am
Forum: EBike Troubleshooting
Topic: SW900 Won't Go Into Program Mode
Replies: 8
Views: 135

Re: SW900 Won't Go Into Program Mode

If they did come as a set, then there could be something wrong with the connection between controller and display, such that one cannot receive data from the other one. Assuming your kit doesn't use waterproof plugs, then you can measure the data lines on each side of the connector to verify this i...
by Killerchaos7
Nov 25 2021 2:30am
Forum: EBike Troubleshooting
Topic: SW900 Won't Go Into Program Mode
Replies: 8
Views: 135

Re: SW900 Won't Go Into Program Mode

Did the display come with the controller as a set? If not, it may not have compatible firmware, even if they are the "same brand". If they are not the same brand, they probably won't work together, as there isnt' a standard for these things yet (probably never will be). For example, I hav...
by Killerchaos7
Nov 25 2021 1:18am
Forum: EBike Troubleshooting
Topic: SW900 Won't Go Into Program Mode
Replies: 8
Views: 135

SW900 Won't Go Into Program Mode

Hello out there to all of you guys. So, after finally getting a battery to come in for my ebike conversion kit amongst other necessary preparations, I installed it and did a little test with my bike. Seems to work really great with loads of power (didn't really ride it; I just had the bike propped a...