Page 208 of 208

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Oct 21 2020 1:55pm
by Allex
Not really korpin.
Adaptto transformed to something kalled Syqiq. Same engineer is working on the controller
Here is a sneak on how the new controller will look like
http://syqiq.tech/

[youtube]cxacN4EzZp8[/youtube]

https://www.tuvie.com/syqiq-hyper-e-bik ... ploration/

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Nov 15 2020 3:50pm
by free_otto
I have a blown up MAX, and i want to ask in Russia if somebody still do repair.
What Email Adress is best for this.
From former times i have one from Igor and one From Alex. ( adaptto.ru )
Thx, B

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Mar 07 2021 2:01pm
by TerrySavace
Hi- does anyone know where in the menu you can configure the balance setting? I cant find it for the life of me. I see in the BMS Setup > BMS status it has a list of status's such as "CV MODE" "BALANCING" etc. It just i never see "balancing" come up on the charge screen - just CC then CV - never balancing . I have read this thread and some people mention you can configure the balance settings, I simply can not find them!!

Any help is appreciated!

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Mar 07 2021 2:12pm
by TerrySavace
Ignore me - found it !!

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Apr 14 2021 9:44am
by TigerDad
Anyone know where I can buy the connectors for the hall sensors?

I have busted my Max-e and have to switch to my Midi-e but the hall connectors are not the same. The max is 7 pin and the midi is 6 pin. I want to change the connector or make an adapter so its easy to switch back when my controller is repaired. I read that its a DIN connector somewhere but there is so many DIN connectors I cant find the right one. If you know what connector it is please send it my way.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 03 2021 3:31pm
by jjluzuld
Hello guys,

My Max E adaptto died yesterday :(
It happened during riding of course, I was climbing uphill and I didn't have mercy, :twisted: full throttle at the moment... now it is dead.
I did open the controller enclosure for inspection, but i didn't find any fried or bad smell sections inside.
I have some kind of experience, did fix some minor issues during this five years while I was using it, and I did it successfully.
Any ides on where to start for inspection I would appreciate?
Thanks

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 4:06am
by Swe
My Adaptto mini have started to enter Charge mode during rides. Any idea why?

If I go to charge menu and press down, the charge mode stops and I can ride again. But one time a while ago that did not work either. If I remember correct I shut the controller off and on to remove it.

I have bms and charge with coil and 24vdc (48V battery).

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 4:20am
by Merlin
whater in the connectors.

well known.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 5:14am
by Swe
Okay thanks, I will look over the connectors, but is it any specific connector that it should be regarding Charge?

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 5:35am
by Merlin
i cant remember since adaptto is quite dead for years.
but that problem was well know and i had it also on riding in rain.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 9:03am
by HK12K
That happened to my max e as well when the cover on the waterproof neutrik connector I used for charging got broken by my douchebag neighbor. After riding in wet conditions it would automatically enter charge mode and I'd have to manually cancel it. Eventually it would behave again after drying off.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 2:04pm
by Swe
Ok I checked the connectors, I did not see any water but the one to the display was open (not the connection but the cover) so some dirt maybe. Also some dirt on the one to the motor hall sensors. Will se if it makes any different.

I also have Neutrik connector for charging but I see nothing wrong with it. But the back of the connector is not protected so a bit exposed to dirt.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Jul 30 2021 7:10pm
by HK12K
Mineral deposits and humidity perhaps? Your guess is as good as mine. Maybe clean everything up with some 99% isopropyl or electrical contact cleaner, just to see if it makes a difference.

Best bet is to swap it out with a Nucular 24f. :mrgreen:

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 01 2021 5:33am
by bigbore
HK12K wrote:
Jul 30 2021 7:10pm
Mineral deposits and humidity perhaps? Your guess is as good as mine. Maybe clean everything up with some 99% isopropyl or electrical contact cleaner, just to see if it makes a difference.

Best bet is to swap it out with a Nucular 24f. :mrgreen:
What I have done ..... but when you decide to do it you will wait almost a year :shock:

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 01 2021 6:43am
by serginho007
It's shame that project "Adapto" is dead for new users... It looks like dead already many years. Last pictures on their Facebook page dated 8 years ago! :shock:

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 01 2021 10:00am
by HK12K
It is a shame, considering how far ahead of the curve they were and still would be compared to most every other controller on the market.

That said the Nucular controllers are leaps and bounds better than the Adaptto ever was, from ease of setup, performance, motor temperature, reliability, etc. At this point the only thing the Adaptto has over the Nucular is the BMS, and Nuc is supposed to be releasing one eventually. Hopefully sooner rather than later, but I've stopped holding my breath.

The wait for the Nuc is a long one, but very much worth it imho. I hope they can eventually whittle that down, but whatever they need to do to keep standards up and continue operating without folding is alright by me.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 01 2021 5:46pm
by litespeed
bigbore wrote:
Aug 01 2021 5:33am
HK12K wrote:
Jul 30 2021 7:10pm
Mineral deposits and humidity perhaps? Your guess is as good as mine. Maybe clean everything up with some 99% isopropyl or electrical contact cleaner, just to see if it makes a difference.

Best bet is to swap it out with a Nucular 24f. :mrgreen:
What I have done ..... but when you decide to do it you will wait almost a year :shock:
I did the same thing a year ago…er…..well,um, 2 years ago!

Tom

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 01 2021 6:52pm
by HK12K
:bigthumb:

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 05 2021 4:36pm
by Swe
On my display the Amp value flickers between -0,2A and +0,1A when standing still. Since I also get a negative value I dont think it is the Domino throttle?

Could this by a reason for the controller to enter Charge mode? If negative value gets high enough withoud regen. As an alternative theory for dirt in connectors.

What could cause the value to flicker? Or is it normal?

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Aug 15 2021 12:26pm
by kdog
@swe, when your controller cuts out, enter charge mode and check the charge voltage present on the display. When it gets over about 5v the controller thinks you are trying to charge and cuts the throttle. (Rolling whilst turning the bike 'on' prevents this if you need to get home)
The culprit is as stated- water/humidity/moisture causing stray voltages in the controller connectors. If your running~80v then it's pretty easy to get a few volts here and there. Happened to me a month ago, clean, dry and bobs your uncle, off again.

Re: Adaptto Mini-E/Max-E Owner's Thread

Posted: Oct 13 2021 4:54pm
by Ziip0
Hello, I'm looking for an Adaptto Max-E. Please pm me.