Cycle Analyst V3.0 diode short

Get all your technical information about electric bikes here.
Post Reply
eugen.gabriel   1 µW

1 µW
Posts: 3
Joined: Sep 10 2015 3:41pm

Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by eugen.gabriel » Sep 10 2015 3:49pm

Hi all,

I am trying to find out the type of the diode that was burned on the cycle analyst V3. It is the diode D3 shown on the attachment. Can anybody help me with the type and where to buy?

I measured 150mV at the another diode D1, D2 and D4...

:D

Eugen
Attachments
Diode.jpg
Diode.jpg (132.88 KiB) Viewed 380 times
IMG-20150910-WA0022.jpg
IMG-20150910-WA0022.jpg (163.95 KiB) Viewed 380 times

User avatar
bowlofsalad   1 MW

1 MW
Posts: 1540
Joined: Feb 01 2013 10:28pm
Location: Midwest, USA

Re: Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by bowlofsalad » Sep 10 2015 4:23pm


eugen.gabriel   1 µW

1 µW
Posts: 3
Joined: Sep 10 2015 3:41pm

Re: Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by eugen.gabriel » Sep 11 2015 3:39pm


WOW!!! Thank you!!! that is exactly what I was looked for. I did not find it before. :roll:

dnmun   100 GW

100 GW
Posts: 16190
Joined: Jun 09 2008 1:32pm
Location: portland, or and loveland, co

Re: Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by dnmun » Sep 11 2015 5:27pm

email justin and see if they have more of those little surface mount diodes. it is there for protection of the drain brain from reverse polarity so if you replace the diode with a wire it will be subject to failure if you reverse it again.

eugen.gabriel   1 µW

1 µW
Posts: 3
Joined: Sep 10 2015 3:41pm

Re: Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by eugen.gabriel » Sep 12 2015 10:04am

I have already mounted one from my old mainboardand that was the same size. It works fine!

The THUN X-Cell RT torque sensor is also mounted and connected.

User avatar
jordison   10 mW

10 mW
Posts: 29
Joined: Dec 29 2013 12:47pm
Location: EU

Re: Cycle Analyst V3.0 diode short

Post by jordison » Jun 10 2019 2:27pm

Hi guys.

I connected the positive to the ground of the CA,
Now the screen lights up but doesn't show anything.
Is the CA repairable?
Can anyone help me troubleshoot this?.
Smells a bit burnt but I don't see anything.

I measured the diodes :
D1 0,146
D2 0.146
D3 0.734
D4 0.152
Z1 0.996/ 0.838 goes both ways

Thanks in advance

Post Reply