Edge 1,500 with loose magnets and two broken need 10 magnets

Get all your technical information about electric bikes here.
Post Reply
999zip999   100 GW

100 GW
Posts: 8435
Joined: Jan 10 2010 1:40pm
Location: Dana Point So. Cal

Edge 1,500 with loose magnets and two broken need 10 magnets

Post by 999zip999 » Jun 10 2018 4:55pm

I open up my 1,500 edge motor to find all but three magnets did not move. Yes I did get it hot. Blue the halls still work. I'm taking out the and have broken two so far. It doesn't seam to have any glue. ??? Still I will need two or more magents. Plus what glue ? Two part epoxy ? The magnets are 35.00mm x 13.60mm x 3.00mm
P.S I'm up to 4 broken magnets. They can fly away land and brake.
Last edited by 999zip999 on Aug 22 2018 6:05pm, edited 2 times in total.

User avatar
spinningmagnets   100 GW

100 GW
Posts: 10734
Joined: Dec 21 2007 10:27pm
Location: Ft Riley, NE Kansas

Re: Edge 1,500 with loose magnets and two broken

Post by spinningmagnets » Jun 11 2018 10:26am

"Very good magnet bonding epoxy" (bigmoose, Doctorbass)
viewtopic.php?t=27270

User avatar
dogman dan   100 GW

100 GW
Posts: 34425
Joined: May 17 2008 12:53pm
Location: Las Cruces New Mexico USA

Re: Edge 1,500 with loose magnets and two broken

Post by dogman dan » Jun 12 2018 6:26am

An epoxy they say you can fix an engine block will be high temp enough to glue back magnets, if you don't continue to cook off the motor. So JB weld, Pc7, etc is ok if you can't find really high temp epoxy.

999zip999   100 GW

100 GW
Posts: 8435
Joined: Jan 10 2010 1:40pm
Location: Dana Point So. Cal

Re: Edge 1,500 with loose magnets and two broken

Post by 999zip999 » Aug 22 2018 11:29am

Does anybody know where I can get 10 magnets.35.20mm x 13.50mm x 3.0mm thick ? Or does somebody have 35mm hub ring ??? Please help !

Post Reply