Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Get all your technical information about electric bikes here.
User avatar
Offroader   10 MW

10 MW
Posts: 2458
Joined: Sep 08 2013 9:03pm
Location: USA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Offroader » Apr 06 2019 5:00pm

What will be the phase amp limit on this controller?

j bjork   100 W

100 W
Posts: 230
Joined: Aug 31 2018 3:01pm
Location: Linköping, Sweden

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by j bjork » Apr 07 2019 4:35am

In the fist post you have the specifications for the different models:

https://endless-sphere.com/forums/viewt ... 31&t=75494

Stevebequik   10 µW

10 µW
Posts: 6
Joined: Mar 18 2019 7:35pm

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Stevebequik » Apr 26 2019 5:49pm

We are nearly at the end of April, so assuming production controllers should be making their way to members by now.
Has anyone got updates?

Thanks

User avatar
Skaiwerd   100 W

100 W
Posts: 167
Joined: Jun 16 2016 4:55am
Location: CT

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Skaiwerd » May 03 2019 12:30pm

Nope. In que for 12f for qsmotors 1000w mid motor. Hopefully soon.

litespeed   100 kW

100 kW
Posts: 1356
Joined: Aug 11 2010 4:42pm
Location: St. Peters, Missouri

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by litespeed » May 04 2019 11:26am

Subscribed also.

Tom
I'm married so you know I'm no stranger to pain!

SlowCo   100 kW

100 kW
Posts: 1144
Joined: Jan 05 2015 5:43pm
Location: The Netherlands

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by SlowCo » May 05 2019 4:24am


devo1223   100 W

100 W
Posts: 218
Joined: Nov 06 2012 4:32pm
Location: Lake Tahoe,CA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by devo1223 » Jun 18 2019 11:59am

Hey guys, I'm making all my connections for the first time and I just have the brake lever to connect. It only has two wires, do I connect it like a brake button?
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (15.92 KiB) Viewed 556 times
Vector lite stuffed with 30Qs
Mxus 3k turbo 3t in 17in moto rim
viewtopic.php?f=3&t=92531&p=1353484&hil ... e#p1353484


devo1223   100 W

100 W
Posts: 218
Joined: Nov 06 2012 4:32pm
Location: Lake Tahoe,CA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by devo1223 » Jun 18 2019 12:43pm

awesome! thanks for the quick reply
Vector lite stuffed with 30Qs
Mxus 3k turbo 3t in 17in moto rim
viewtopic.php?f=3&t=92531&p=1353484&hil ... e#p1353484

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 18 2019 3:47pm

do yourself a favor and install a simple throttle for ebrake. its way better as an on/off brake =)

devo1223   100 W

100 W
Posts: 218
Joined: Nov 06 2012 4:32pm
Location: Lake Tahoe,CA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by devo1223 » Jun 20 2019 12:18pm

me again. Did the Auto-setup, I got it spinning but it is spinning slow at full throttle. I tried torque throttle and speed throttle with the same results. QS 1000 mid drive so set pair pole to 5. Controller mode is squarewave. It should be spinning at 2800rpm per my calculations. As I twist the throttle there does not seem to be much change in speed, in other words, the motor goes the same speed no matter what position the throttle is in.
20190619_210139 (600 x 450).jpg
20190619_210139 (600 x 450).jpg (86.69 KiB) Viewed 470 times
20190619_205554 (600 x 450).jpg
20190619_205554 (600 x 450).jpg (48.45 KiB) Viewed 470 times
20190619_205942 (600 x 450).jpg
20190619_205942 (600 x 450).jpg (43.44 KiB) Viewed 470 times
20190619_210016 (600 x 450).jpg
20190619_210016 (600 x 450).jpg (50.37 KiB) Viewed 470 times
20190619_210034 (600 x 450).jpg
20190619_210034 (600 x 450).jpg (54.1 KiB) Viewed 470 times
Vector lite stuffed with 30Qs
Mxus 3k turbo 3t in 17in moto rim
viewtopic.php?f=3&t=92531&p=1353484&hil ... e#p1353484

User avatar
VasiliSk   100 W

100 W
Posts: 208
Joined: Apr 10 2014 5:11am
Location: Russia
Contact:

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by VasiliSk » Jun 20 2019 12:53pm

You have selected speed mode 1 where set 50% speed, i would not recommend to use square, better FOC

j bjork   100 W

100 W
Posts: 230
Joined: Aug 31 2018 3:01pm
Location: Linköping, Sweden

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by j bjork » Jun 20 2019 1:09pm

To get the full (setup)speed with only a little throttle is expected in torque throttle mode, when you don´t have any load.
Because you don´t control speed (voltage), you control torque (amps). Very little amps are needed to run at full speed without load.

I am curios, are you one of the first to get your controller? :)

devo1223   100 W

100 W
Posts: 218
Joined: Nov 06 2012 4:32pm
Location: Lake Tahoe,CA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by devo1223 » Jun 20 2019 1:11pm

Thanks! I was thinking I was in mode 1, but when I toggle to it and try to change it, it won't let me. The wiki says it defaults to mode 2 without a switch but yes it is clearly in mode 1. So do I need to connect a switch to change it from mode 1 to 2?

FOC is new and scary, is it as simple as changing the Control mode or is there something else I need to setup/know?
Vector lite stuffed with 30Qs
Mxus 3k turbo 3t in 17in moto rim
viewtopic.php?f=3&t=92531&p=1353484&hil ... e#p1353484

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 20 2019 1:34pm

j bjork wrote:
Jun 20 2019 1:09pm
To get the full (setup)speed with only a little throttle is expected in torque throttle mode, when you don´t have any load.
Because you don´t control speed (voltage), you control torque (amps). Very little amps are needed to run at full speed without load.

I am curios, are you one of the first to get your controller? :)
no...there are some out there. looks like they are riding now only all time and dont strart posting :D
or maybe the sphere dies. who knows ;(


English subs available:




@devo,

in control:
Speed mode = Ref. speed
setup Reference speed = 100
100 means kph...if you have 50 on Mode 1 then you should reach 50kph.

with FOC settings you benefit some % of efficiency + sinewave (no square noise) and you can setup flux weaken to get more topspeed.

you can setup all 4 Buttons as you like. you can setup one button as a toggle between S1-S2-S3
or simple put S1 on Button, S2 on Button 2, s3 on Button 3

any maybe on Button 4 -> cruise.

j bjork   100 W

100 W
Posts: 230
Joined: Aug 31 2018 3:01pm
Location: Linköping, Sweden

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by j bjork » Jun 20 2019 2:08pm

I suppose it means they are happy with it, and don´t really have any problems. Hopefully that is what it means :)
But strange anyway that they are not posting about how happy they are :?
If there where problems I guess they would post about that anyway..

Thanks for the nice video link, it looks to be working really nice :thumb:

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 20 2019 2:18pm

yea, iam pretty happy now =)
i hope statistic bugs will be fixed quick.

j bjork   100 W

100 W
Posts: 230
Joined: Aug 31 2018 3:01pm
Location: Linköping, Sweden

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by j bjork » Jun 20 2019 2:54pm

Is it you in the clip?
I thought it was something you found on youtube :)

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 20 2019 3:43pm

yup its me :D

theres not much on YT about Nucular so i want to share more videos :D
yesterday was a hot day and iam still trying to heat that small thing up more then 50°c.

User avatar
VasiliSk   100 W

100 W
Posts: 208
Joined: Apr 10 2014 5:11am
Location: Russia
Contact:

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by VasiliSk » Jun 20 2019 3:47pm

Did i told about "full progress-bar challenge" ? winner gets 6F :lol:
You need to fill all progress bars with temperature, capacity and phase curent :D

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 20 2019 3:51pm

If motor and controller bar is full the capacity will be empty :p

User avatar
agniusm   10 MW

10 MW
Posts: 2353
Joined: Apr 16 2011 3:06pm
Location: Lithuania, Zarasai
Contact:

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by agniusm » Jun 20 2019 4:21pm

Asking for clarification. In the first post on the diagram it says psu or any dc source. I take it has to match pack voltage, not just any dc souce ?

devo1223   100 W

100 W
Posts: 218
Joined: Nov 06 2012 4:32pm
Location: Lake Tahoe,CA

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by devo1223 » Jun 20 2019 5:03pm

pretty sure the motor acts like a boost converter so you can have any voltage you want on the supply side. Does it act like a buck converter though? Can you supply voltage be higher than pack voltage?

Thanks you all your help guys. I guess I'm the first idiot to get a hold of one of these controllers :D
Vector lite stuffed with 30Qs
Mxus 3k turbo 3t in 17in moto rim
viewtopic.php?f=3&t=92531&p=1353484&hil ... e#p1353484

User avatar
Merlin   1 MW

1 MW
Posts: 1770
Joined: Jan 29 2013 10:00am
Location: europe

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by Merlin » Jun 20 2019 6:13pm

any PSU will work. But iam sure it should not be higher then the pack voltage.
if the PSU voltage is very low you need more amps...more amps = more heat ...if motor is not a big brick like qs205 you have to check temps.
melting the motor is possible (i think) but vasily will explain.

some 12v server psu reach 70-80amps. your motor will heat up quick with no airflow...even a qs205 would start sweat =)

User avatar
agniusm   10 MW

10 MW
Posts: 2353
Joined: Apr 16 2011 3:06pm
Location: Lithuania, Zarasai
Contact:

Re: Nucular Electronics owner's thread (setup infos, FW updates, links etc.)

Post by agniusm » Jun 21 2019 10:52am

Would be great to have clarification on this. What will work and what most likely damage components. If it boost boosts voltage, and no exactly matched dc source is needed, that would be so awesome. Its a mess having all these different chargers. Wander if i have 2 of these, one running 48v another 72, would one 40V 20A psu do them both?

Post Reply