I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

General Discussion about electric bicycles.
Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 2:40am

I know for them, and i know for Mate yrimac, but the price id steep, remember when i needed hall and phase combo? I paid 60 euros for that, other guy over the phone said hey come to my store thats 20km away, i dont mean to be rude, or judge people, but 15 euros would be fair price for that 1 minute work

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 3:46am

Sorry, this is not ordinary multimeter, where do i put the probes and what do i turn on ?


Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 3:53am

I put the probes like on google, but the posibilities are not the same as volmeters in videos for hall testing, what do i turn on ?

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 4:06am

I put it on 2. Option, all is saying like 0.036 to 0.040 , and im spinnig the wheel nothing really happens, it could be that the multi is bad, i know its cheap. I put the black wire and black probe


Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 4:51am

This is with power on, the voltage is 0 on all https://youtu.be/eQ7WoPQhoOs

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 5:35am

This is the newest video https://youtu.be/yyXnLuCCWFk


Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 6:12am

I got a reccomendatiom that this will fit ? https://m.conrad.hr/hall-senzor-infineo ... id=02-aa-m

User avatar
MadRhino   100 GW

100 GW
Posts: 7060
Joined: Sep 03 2010 5:28pm
Location: Montreal QC Canada

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by MadRhino » Sep 13 2020 7:51am

It is very unlikely that you fried 3 hall sensors at once. Don’t test them plugged to the controller. You want to know if halls and wiring are good in the motor. If they are OK, then it will be time to identify the cause on controller side. If they are not, it will be time to open the motor to see if the cause is in the wiring or hall sensor. Only then you can shop for Honeywell hall sensors replacement.
Make it fool-proof, and I will make a better fool.
Current bikes
Street:
Trek Session 10 mod. Variable geometry. 70mph
Dirt:
Santa Cruz V10. 50mph

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 11:37am

MadRhino wrote:
Sep 13 2020 7:51am
It is very unlikely that you fried 3 hall sensors at once. Don’t test them plugged to the controller. You want to know if halls and wiring are good in the motor. If they are OK, then it will be time to identify the cause on controller side. If they are not, it will be time to open the motor to see if the cause is in the wiring or hall sensor. Only then you can shop for Honeywell hall sensors replacement.
This test is made without connected to cont

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 11:38am

Davidcroatia wrote:
Sep 13 2020 11:37am
MadRhino wrote:
Sep 13 2020 7:51am
It is very unlikely that you fried 3 hall sensors at once. Don’t test them plugged to the controller. You want to know if halls and wiring are good in the motor. If they are OK, then it will be time to identify the cause on controller side. If they are not, it will be time to open the motor to see if the cause is in the wiring or hall sensor. Only then you can shop for Honeywell hall sensors replacement.
This test is made without connected to cont
https://youtu.be/V8q0gIbgS3M

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 11:38am

Because shipping time is enormus 5 days

User avatar
MadRhino   100 GW

100 GW
Posts: 7060
Joined: Sep 03 2010 5:28pm
Location: Montreal QC Canada

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by MadRhino » Sep 13 2020 12:19pm

If you have no return signal on the three of them, the problem is probably in the 5v circuit (red/black wires). One of them might have been damaged, or cut.

We see nothing of your test procedure on the vid. What source did you supply the 5v circuit with?
Make it fool-proof, and I will make a better fool.
Current bikes
Street:
Trek Session 10 mod. Variable geometry. 70mph
Dirt:
Santa Cruz V10. 50mph

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 1:00pm

Here i didnt used any voltage, should i use one ? 5v red is plus , black is minus ? 5v 2amp can !

User avatar
MadRhino   100 GW

100 GW
Posts: 7060
Joined: Sep 03 2010 5:28pm
Location: Montreal QC Canada

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by MadRhino » Sep 13 2020 2:36pm

Yes. You need to supply the halls with 5v and rotate the wheel to test. Each hall sensor does return a signal for one phase. It doesn’t need to be 5v but not too high of course. The test can be done with a 9v smoke alarm battery without any damage.

https://electricbike.com/forum/forum/kn ... controller
Make it fool-proof, and I will make a better fool.
Current bikes
Street:
Trek Session 10 mod. Variable geometry. 70mph
Dirt:
Santa Cruz V10. 50mph

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 13 2020 4:39pm

In europe we dont have smoke alarms , also i seem to be failing tripping the charging on my phone charger so i cant connect it

User avatar
MadRhino   100 GW

100 GW
Posts: 7060
Joined: Sep 03 2010 5:28pm
Location: Montreal QC Canada

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by MadRhino » Sep 13 2020 7:03pm

Davidcroatia wrote:
Sep 13 2020 4:39pm
In europe we dont have smoke alarms , also i seem to be failing tripping the charging on my phone charger so i cant connect it
Ah! They are in every house here, and 9v batteries are very common.
Yet, if you don’t have a 9v battery, use any other combination of batteries to make 5+ v
Make it fool-proof, and I will make a better fool.
Current bikes
Street:
Trek Session 10 mod. Variable geometry. 70mph
Dirt:
Santa Cruz V10. 50mph


Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 14 2020 4:13pm

Can someone say are they dead

User avatar
MadRhino   100 GW

100 GW
Posts: 7060
Joined: Sep 03 2010 5:28pm
Location: Montreal QC Canada

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by MadRhino » Sep 14 2020 9:01pm

From the video, I can’t tell nothing. I am far from home and only use a cell phone.

Post the test procedure and result.

Then, while you are at it, test the phases too. Test each against the axle, then each against each other while rotating the wheel.
Make it fool-proof, and I will make a better fool.
Current bikes
Street:
Trek Session 10 mod. Variable geometry. 70mph
Dirt:
Santa Cruz V10. 50mph

Davidcroatia   100 W

100 W
Posts: 172
Joined: Jun 23 2020 5:18pm

Re: I need help, as i dont have anywhere to ask, and no one to help me

Post by Davidcroatia » Sep 17 2020 5:55am

This came today but i will connect it tommorow


Post Reply