E-GO by Yuneec Internationl

Lightweight / Folding / Portable EVs - seats optional

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sat May 21, 2016 1:33 pm

I can try and help take the Yuneec motor apart I started to but stoped because I decided not to, I think I have the tools to do that though. I have 3 flashes/ vibrate on remote, I replaced 2 35v capacitors on the ECU, I have tested the motor without hooking up the sensor with an independent controller so the motor is fine I think its the hall effect sensor that may not be bad, but may just not be in connection with the ECU. I tried removing the red wire and I'm still getting 3 yellow flashes and vibs. :?:
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sat May 21, 2016 4:34 pm

Last edited by tyrian869 on Sat May 21, 2016 4:36 pm, edited 1 time in total. View post history.
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sat May 21, 2016 5:56 pm

https://drive.google.com/file/d/0B2pMsf1J3UOzelkyckhJempfMms/view?usp=sharing
[url]
https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... W00M252N28[/url]
[url]
https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... 3lUMXZVNkU[/url]
[url]
https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... zJuVnJ5aW8[/url]
[url]
https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... kVqUTgta3c[/url]
[url]
https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... kRWODRrd3c[/url]

:D :D :D :D :D :D :D
More findings :) This was not easy guys but I did it without breaking it, Bearings may need to be replaced I did damage the then Shielding on them when punching them out with a flat head screw driver. Nothing that can't be replaced though, looks like three sensors, White wire is not used but as you can see in one of the pictures there, looks pretty clean not as bad as I thought it would be.

Motor disassembled What would be the next step, pulling he sensors off?

https://www.adafruit.com/products/158?g ... Apnn8P8HAQ
Last edited by tyrian869 on Sat May 21, 2016 5:58 pm, edited 1 time in total. View post history.
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sat May 21, 2016 6:40 pm

Another Finding, I did a continuity test between from the main plug of the motor (short pins) to the small circuit board that the three hall sensors are soldered on to. There is continuity telling me that the cable is fine, Note: I took a small flat head screw driver and carefully scraped the silicone adhesive off re reveal the solder contacts for testing. looking like an issue with the hall sensors... gonna take em off and look for a way to test them. mean wile here are more pictures.
Used my helping hand to hold the plug wile I was testing.


https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... k9BR2pnSUE

https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... 0hkeFBMSVE

https://drive.google.com/open?id=0B2pMs ... 3BKeGRVQXc
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sat May 21, 2016 6:54 pm

was it necessary to take this apart? :?

LOL
We need to make sure the hall sensors are getting power and are working. using a multi meter on the ECU end, we can test the sensors there too.


here is a video showing how to do test the hall sensors

I'll keep the motor apart and hook it up for testing and use a regular magnet to test the hall sensors with.

https://www.youtube.com/watch?v=efYFOHnXh0E
Last edited by tyrian869 on Sat May 21, 2016 7:06 pm, edited 1 time in total. View post history.
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Sun May 22, 2016 5:54 am

I'm following your work attentively here. After my post above, I just bought and replaced the motor. Yuneec guy was nice enough to sell my the whole rear truck, but it cost quite a bit.

During my wait, I killed my backup E-go by passing too close to a small fence. The whole tail was ripped off, and now the motor is throwing errors as well. I'm gave the motors to a friend who is going to try to dismantle. I hope to somewhere create a single working motor from the two broken ones.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Sun May 22, 2016 6:05 am

I realized that the Beep you hear upon connection with the remote comes from inside the motor. Is there a portion of the controller in there?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby laurentxr » Sun May 22, 2016 8:01 am

Would someone have an email adress for their customer service/warranty ? If possible the europe one (they are based in Germany)?

Thanks!
laurentxr
1 mW
1 mW
 
Posts: 14
Joined: Tue Oct 20, 2015 10:26 am

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sun May 22, 2016 10:50 am

Szogs wrote:I realized that the Beep you hear upon connection with the remote comes from inside the motor. Is there a portion of the controller in there?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk



To make the motor rotate the coils must be energized and de-energized two at a time in a specific sequence. To produce a tone only one set of coils needs to be energized. Since the signal is not sequenced through all of the coils the motor will not turn.

The signal sent to the coils for normal operation is basically a DC voltage that is sequenced through the coils two at a time. The signal for a tone will be a chopped DC voltage with a frequency of anwhere from 20hz to 20,000hz. Those fequencies are within the normal human hearing range. The exact fequency used determines the pitch of the tone.

Also How much was the motor assembly?
Last edited by tyrian869 on Sun May 22, 2016 10:56 am, edited 1 time in total. View post history.
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Sun May 22, 2016 1:45 pm

Tyrian, are you talking about the whine an electric motor gives off in operation? The beep I was referring to was the double beep you hear when you switch the board on, and the single one when the remote connects with the ECB. I had always assumed the beeping came from the ECB, but it from within the motor.

I'm embarrassed to say that I paid 110 euros for the assembly: the truck, motor, motor cover and a new belt. Nuts and speed washers where included, but no wheels.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sun May 22, 2016 4:25 pm

Szogs wrote:Tyrian, are you talking about the whine an electric motor gives off in operation? The beep I was referring to was the double beep you hear when you switch the board on, and the single one when the remote connects with the ECB. I had always assumed the beeping came from the ECB, but it from within the motor.

I'm embarrassed to say that I paid 110 euros for the assembly: the truck, motor, motor cover and a new belt. Nuts and speed washers where included, but no wheels.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk


that would be $123.36 US dollars

No when you power the Yuneec E-Go board the beeps you are hearing come from the motor, yes the remote makes noise too, I'm getting 3 yellow flashes and three loud beeps from mine.

Hall sensor test results! two of the three Hall sensors are turning on and off about every three notching turns of the motor, and the third one was tuning on and off about every three and 1/2 turns, kinda seemed like the third one was a bit random but it still was turning on and off. All sensors read when on 1.22v and 0 when off, supply voltage is like 4.6v, Guys What am I missing.

Man that sucks that you broke your backup and hit the fence, :( weird that when that hapend it triggred this error, How many lights flashes on the remote are you getting?
Last edited by tyrian869 on Sun May 22, 2016 5:40 pm, edited 1 time in total. View post history.
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Tue May 24, 2016 3:36 am

Can't remember how many. The "doctor" has them now and is operating so I can't test. I didn't even check what kind of error the app was testing.

BTW, if you need it, I have the Android app beta. Don't know why they never released it. It works great, and even gives you a text error message rather than just beeps. Battery temperature too. If someone calls when you are riding thing...BEEP!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby ryerson2019 » Sat May 28, 2016 1:50 pm

Can you share the Android App?

Some of us have been waiting for too long.
User avatar
ryerson2019
1 mW
1 mW
 
Posts: 10
Joined: Sun Oct 25, 2015 10:55 am
Location: Massachusetts & Washington DC

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Sat May 28, 2016 2:54 pm

Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tung256 » Sat May 28, 2016 4:15 pm

the android app works!
i use it for troubleshooting. for example, my remote is on rabbit mode but the board is slow.
using the android app, i set it to rabbit mode, and the board is very fast! but i dont think i can ride using the smartphone in my hand. theres absolutely no tactile feedback. so i know theres something funky with my e-go remote. :(
tung256
100 W
100 W
 
Posts: 121
Joined: Fri Oct 31, 2014 10:58 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Szogs » Sat May 28, 2016 4:55 pm

tung256 wrote:the android app works!
i use it for troubleshooting. for example, my remote is on rabbit mode but the board is slow.
using the android app, i set it to rabbit mode, and the board is very fast! but i dont think i can ride using the smartphone in my hand. theres absolutely no tactile feedback. so i know theres something funky with my e-go remote. :(

Yeah, that switch gets kinda of tricky with age. Try cleaning it out with a toothpick, but it's far too easy to move.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Szogs
1 W
1 W
 
Posts: 52
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:45 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby adriendod » Tue May 31, 2016 8:46 am

Anybody else tried the board on 10s then? I might install the 10s enertion batterie, and when the ESC dies, I'll install a VESC instead..
adriendod
1 µW
1 µW
 
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2016 8:06 am

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Peanuts » Wed Jun 01, 2016 3:41 pm

Hey guys,
does anyone tried modify the Firmware, using the USB-Connection yet?
Peanuts
1 µW
1 µW
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 01, 2016 3:29 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tyrian869 » Sun Jun 05, 2016 11:18 pm

Peanuts wrote:Hey guys,
does anyone tried modify the Firmware, using the USB-Connection yet?



I thought about that too, I'm interested in possibly reloading the firmware thinking that in doing that it might fix the 3 beeps and 3 vibrates error that I am still having...I want to play with this thing so bad! I still need to contact support what was the phone# I'm in the USA, I don't think it is a motor issue, although one other person said that he put a new motor from a new board on a board that he thinks had 4 flashes and beeps his board would ride for 5 seconds and then stop completely with remote showing an error and vibrating, changing the motor fixed his issue. Seems I have 3 flashes and 3 beeps thinking my motor/hall sensors are okay what else could it be?
tyrian869
100 µW
100 µW
 
Posts: 9
Joined: Sat Mar 26, 2016 8:09 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Peanuts » Fri Jun 10, 2016 10:28 am

I tried analying the USB-Port Data, but it seems like it is not used for transfering data like normal USB connections. I couldn't receive anything.
Does someone know, how the Port is connected? Maybe it's only connected with 5V power for charging.. :/
Peanuts
1 µW
1 µW
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 01, 2016 3:29 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby adriendod » Mon Jun 13, 2016 3:47 pm

tyrian869 wrote:
Peanuts wrote:Hey guys,
does anyone tried modify the Firmware, using the USB-Connection yet?



I thought about that too, I'm interested in possibly reloading the firmware thinking that in doing that it might fix the 3 beeps and 3 vibrates error that I am still having...I want to play with this thing so bad! I still need to contact support what was the phone# I'm in the USA, I don't think it is a motor issue, although one other person said that he put a new motor from a new board on a board that he thinks had 4 flashes and beeps his board would ride for 5 seconds and then stop completely with remote showing an error and vibrating, changing the motor fixed his issue. Seems I have 3 flashes and 3 beeps thinking my motor/hall sensors are okay what else could it be?


Hey, I had the exact same problem. I tried unplugging the 2nd battery plug (little red one) and i havent had the 3 yellow lights since! You should try it out!
adriendod
1 µW
1 µW
 
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2016 8:06 am

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby adriendod » Thu Jul 21, 2016 4:57 pm

jakeyb2525 wrote:No way...gutted for you!

Ill carry on running mine on 10s until it dies, then replace with a vesc



So... Wondering... Did it ever die???
adriendod
1 µW
1 µW
 
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2016 8:06 am

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby snowesk8 » Fri Nov 04, 2016 7:38 pm

tung256 wrote:can you confirm if you were in rabbit or turtle mode with your 10s?
my e-go controller is stuck on turtle mode or something. the e-go even on full charge is slow even with the rabbit mode on.


Was wondering how you resolved this problem. I am in need. Thanks.
snowesk8
1 µW
1 µW
 
Posts: 1
Joined: Fri Nov 04, 2016 7:33 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby tung256 » Sun Nov 06, 2016 4:59 pm

I think the best solution is to buy another remote . which I have not tried
tung256
100 W
100 W
 
Posts: 121
Joined: Fri Oct 31, 2014 10:58 pm

Re: E-GO by Yuneec Internationl

Postby Duez » Thu Mar 30, 2017 4:26 am

Has anybody else using a 10s setup had their ESC fry? There's too many hills where I live for the stock Ego setup. I'm planning on ordering my 9s and BMS soon.
Duez
1 µW
1 µW
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 29, 2017 7:58 pm

PreviousNext

Return to Stand-up E-scooters and E-skateboards

Who is online

Users browsing this forum: tibob2001 and 4 guests