Kls7230s setting problem

Yer bike busted? tell us all about it here.
Post Reply
All torque   1 mW

1 mW
Posts: 11
Joined: Apr 10 2019 2:20pm

Kls7230s setting problem

Post by All torque » Mar 24 2021 5:39pm

I have an issue with my kls recently added a thumb throttle for regenitive braking had to play with the settings to get it right but when the boost kicks in the boost dosent stop for like 2 seconds after I've let off the throttle if I hit the regen thumb throttle it stops but when trying to coast round a corner feels dangerous wondered if anyone had had this problem and what settings I have to play with to sort this..

User avatar
amberwolf   100 GW

100 GW
Posts: 32163
Joined: Aug 17 2009 6:43am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: Kls7230s setting problem

Post by amberwolf » Mar 24 2021 9:07pm

Which specific settings did you "play with", and what were they before you changed them, and what are they now? (the problem is almost certainly related to a change made at this time, if it worked before but does not now).

All torque   1 mW

1 mW
Posts: 11
Joined: Apr 10 2019 2:20pm

Re: Kls7230s setting problem

Post by All torque » Apr 12 2021 1:50pm

Sorry mate its been a wile since I've had time to look at it again but I'm back,
I don't remember the setting I've changed theyve been regen brake related..
I wondered if you could guide me though turning it off completely?
I had thoughts that my throttle might be sticking as well at the top end maybe?
I read that there is a way to read the throttle response through the app but I didn't want to brick the controller trying that as there are so many warnings in the app not to run the motor wile in the app

All torque   1 mW

1 mW
Posts: 11
Joined: Apr 10 2019 2:20pm

Re: Kls7230s setting problem

Post by All torque » Apr 12 2021 3:06pm

No way Amberwolf I found out what I did.. like a moron my throttle time when I set to 10 copyed it to my throttle release time as well 🤦‍♂️ I set that to '0' and I'm good...
What an idiot thanks for advising me on the settings anyway mate.. I could have died accelerating round the first corner I wanted to coast round 👀

User avatar
amberwolf   100 GW

100 GW
Posts: 32163
Joined: Aug 17 2009 6:43am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: Kls7230s setting problem

Post by amberwolf » Apr 12 2021 10:50pm

Glad it was an easy fix. :)

Post Reply