Magic pie quit

Yer bike busted? tell us all about it here.
Post Reply
Mattolszewski   1 µW

1 µW
Posts: 3
Joined: Jan 21 2022 2:04pm

Magic pie quit

Post by Mattolszewski » Jan 21 2022 2:12pm

I have a golden motor magic pie with internal controller. It just quit working. Battery is good. No responses from throttle. When I owned the app on my phone the motor was not listed. I am unable
To check settings. I went and tried another battery and checked all cable connections. When I unplugged an plugged in the main controller connection the bike motor engaged causing the bike to go forward. Then when I tried to plug it in again it was dead. I disconnected both brake shut offs. Still dead. Throttle feels fine but does not work.
I do not have pedal assist. Any ideas?

User avatar
fechter   100 GW

100 GW
Posts: 15749
Joined: Dec 31 2006 3:23pm
Location: California Bay Area, USA

Re: Magic pie quit

Post by fechter » Jan 21 2022 8:09pm

You could try measuring the voltages on the throttle wires. Vs. ground, you should see one that's a steady 4-5v and one that varies with throttle movement.

Most likely there is a failure inside the motor and you will need to take it apart and inspect/test.
"One test is worth a thousand opinions"

Mattolszewski   1 µW

1 µW
Posts: 3
Joined: Jan 21 2022 2:04pm

Re: Magic pie quit

Post by Mattolszewski » Jan 22 2022 2:05pm

The throttle power lights are all on when powered up

User avatar
TommyCat   10 kW

10 kW
Posts: 567
Joined: Jan 22 2018 8:05pm
Location: North-west Illinois, USA

Re: Magic pie quit

Post by TommyCat » Jan 23 2022 10:42am

Hi Mattolszewski,

I use a Magic Pie version 5.

To know what version you have would be helpful.

If it's a 5, this will certainly help...


Image



Regards,
T.C.
See my completed Magic Pie V5 rear hub E-Bike build Here!

Post Reply