Viewing post history: Re: PAS (Pedal Assist Sensor) installation problems.

This page shows all versions of the post, starting with the most current version.
Viewing post history
This page shows all versions of the post, starting with the most current version.

Current post: Re: PAS (Pedal Assist Sensor) installation problems.

Postby docw009 » Sat May 21, 2016 7:30 am

My instructions said to glue the sensor ring to the non-crank side. Like that's going to hold up.

I got a piece of copper strap (it's really copper plated soft steel) for hanging pipes at home depot for 25 cents. Then I took the sensor out of the ring and bolted it to the frame. Easy to make, and easy to bend to get the right clearance, and can be placed anywhere near the disk.

P9036027.JPG
(214.31 KiB) Downloaded 20 times
Edited by docw009 on Sat May 21, 2016 7:31 am.
docw009
1 kW
1 kW
 
Posts: 425
Joined: Sun Aug 02, 2015 7:43 am
Location: Chicago area suburbs.

Original post: Re: PAS (Pedal Assist Sensor) installation problems.

Postby docw009 » Sat May 21, 2016 7:30 am

My instructions said to glue the sensor ring to the non-crank side. Like that's going to hold up.

I got a piece of copper strap (it's really copper plated soft steel) for hanging pipes at home depot for 25 cents, and put some extra holes in it. Then I took the sensor out of the ring and bolted it to the frame. Easy to bend to get the right clearance, and can be placed anywhere near the disk.

P9036027.JPG
docw009
1 kW
1 kW
 
Posts: 425
Joined: Sun Aug 02, 2015 7:43 am
Location: Chicago area suburbs.

Return to E-Bike Technical

Who is online

Users browsing this forum: aschigrunder and 15 guests