New media embed option for our forum - edit: it's broken

This section will contain posting guidelines for the forum along with any other information that is relevant to this forum.
Post Reply
User avatar
neptronix   100 GW

100 GW
Posts: 13297
Joined: Jun 15 2010 5:56pm
Location: California refugee living in Utah, USA
Contact:

New media embed option for our forum - edit: it's broken

Post by neptronix » Oct 21 2018 9:21pm

So the main maintainer of phpbb came up with a pretty cool media embed option, and i've got that bad boy installed now.
2018-10-21 20_16_18-(22) Endless Sphere - Post a new topic.png
Just click on this and enter the URL and it figures the rest out. No more copying sections of the URLof a youtube video, etc.

As you can see, it is not perfect, but it does work for a few things.

Facebook test: x
[media]https://www.facebook.com/groups/endless.sphere/[/media]

Soundcloud test: :bolt:
https://soundcloud.com/neptronix/neo-ge ... mais-theme

Youtube: x
[media]https://www.youtube.com/watch?v=NCpzXIPXdAQ[/media]

Twitter: :bolt:
https://twitter.com/elonmusk/status/1053063107843514368

..you get the idea!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
neptronix   100 GW

100 GW
Posts: 13297
Joined: Jun 15 2010 5:56pm
Location: California refugee living in Utah, USA
Contact:

Re: New media embed option for our forum :)

Post by neptronix » Oct 21 2018 9:28pm

Here's a list of sites it's said to work for.

Strangely, no youtube.. because our youtube bbcode conflicts with it ( this is dumb ).
Perhaps i will patch the code later so that it does it's job properly.
MediaEmbedAcp.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Efficiency is everything :bolt:


My first major build: 8T MAC motor on a Trek 4500.
The new all-arounder: Leafmotor 1500w on a Turner O2 full suspension.
The monster scooter: ? on a Cannondale Semi Recumbent.

User avatar
amberwolf   100 GW

100 GW
Posts: 26480
Joined: Aug 17 2009 6:43am
Location: Phoenix, AZ, USA, Earth, Sol, Local Bubble, Orion Arm, Milky Way, Local Group
Contact:

Re: New media embed option for our forum

Post by amberwolf » Oct 21 2018 9:43pm

Sounds interesting...but since the main thing people have trouble with figuring out (despite the tooltip) is YT.... :|

User avatar
neptronix   100 GW

100 GW
Posts: 13297
Joined: Jun 15 2010 5:56pm
Location: California refugee living in Utah, USA
Contact:

Re: New media embed option for our forum

Post by neptronix » Oct 21 2018 9:57pm

I know, i know..

It doesn't work for some stupid arbitrary reasons.. i am probably going to hack on the code if i don't get a response from the phpbb people..

Nonetheless, it works for a lot of sites. Feel free to test a few things out in this thread if ya want..
Efficiency is everything :bolt:


My first major build: 8T MAC motor on a Trek 4500.
The new all-arounder: Leafmotor 1500w on a Turner O2 full suspension.
The monster scooter: ? on a Cannondale Semi Recumbent.

User avatar
TheBeastie   1 MW

1 MW
Posts: 1800
Joined: Jul 28 2012 12:31am
Location: Melbourne Australia

Re: New media embed option for our forum

Post by TheBeastie » Oct 28 2018 2:40am

neptronix wrote:
Oct 21 2018 9:21pm
So the main maintainer of phpbb came up with a pretty cool media embed option, and i've got that bad boy installed now.
This is a great update.
I noticed all my stuff is coming up, as I am big web browser url poster..
this really helps because I am surprised how many times I repeat my self because people just don't read anything on here they just don't look at it, but clicking on easily absorbable media links now embedded will really help.

My post here looks great
https://endless-sphere.com/forums/viewt ... 5#p1421629

I wouldn't worry about Youtube, because its become super advert riddled, more so than most media, everything on Twitter video is advert free.

This FoxNews youtube video was super advert riddled (unless you got youtube red subscription) but the official foxnews site its advert free!
https://www.youtube.com/watch?v=frviKqDWRl4

https://video.foxnews.com/v/58516671730 ... show-clips

Well they didn't auto embed there but they did on my post on the subject https://endless-sphere.com/forums/viewt ... 0#p1421639

I noticed my signature is totally gone, what's up with that?

User avatar
teklektik   10 GW

10 GW
Posts: 4020
Joined: Mar 26 2011 1:15pm
Location: CT, USA

Re: New media embed option for our forum

Post by teklektik » Oct 28 2018 10:35am

neptronix wrote:
Oct 21 2018 9:21pm
i've got that bad boy installed now.
Here's what your posts in this thread look like on my mobile devices using Opera or Chrome.
Pretty much broken...

Screenshot_20181028-111601.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Visit Grin Technologies at www.ebikes.ca
Build Thread: 2WD Yuba Mundo V4

User avatar
neptronix   100 GW

100 GW
Posts: 13297
Joined: Jun 15 2010 5:56pm
Location: California refugee living in Utah, USA
Contact:

Re: New media embed option for our forum

Post by neptronix » Oct 28 2018 12:03pm

Ugh. This happens when you are not logged in. Thank you for noticing it.. it's something i would have not even seen during testing.

This is a dealbreaker.
I'd hack on it and fix it these two things, but there is another issue.. phpbb team says they will not support it in the future as we upgrade, and the youtube bug... they are offering no help.

Their response:
https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... 31#p659231

I'm considering this a dead end and removing the option.
Efficiency is everything :bolt:


My first major build: 8T MAC motor on a Trek 4500.
The new all-arounder: Leafmotor 1500w on a Turner O2 full suspension.
The monster scooter: ? on a Cannondale Semi Recumbent.

User avatar
neptronix   100 GW

100 GW
Posts: 13297
Joined: Jun 15 2010 5:56pm
Location: California refugee living in Utah, USA
Contact:

Re: New media embed option for our forum

Post by neptronix » Oct 28 2018 1:23pm

TheBeastie wrote:
Oct 28 2018 2:40am
I noticed my signature is totally gone, what's up with that?
Thank you for letting me know about this. Posts made in the last ~14 hours will not have their signature still, but posts made after this one will have it on by default. So it was a short blip.

Sorry for the bug. I did a lot of surgery yesterday on the site yesterday and missed some small things.
Efficiency is everything :bolt:


My first major build: 8T MAC motor on a Trek 4500.
The new all-arounder: Leafmotor 1500w on a Turner O2 full suspension.
The monster scooter: ? on a Cannondale Semi Recumbent.

Post Reply