48v for 2011 A2B Metro

General Discussion about electric bicycles.
Post Reply
Omohm   1 µW

1 µW
Posts: 2
Joined: Jan 19 2015 9:22pm

48v for 2011 A2B Metro

Post by Omohm » Jan 19 2015 9:31pm

Hello--anyone have any advice or experience over-volting an A2B Metro? My original battery croaked and a buddy had a cheap 48v 22ah LiFePo which I tried to hook up to the second battery connector, without success. There are four power pins and a bundle of four tiny wires which do not appear to be connected with anything in the native battery pack. Hooking up the 48v lights up the speedometer but the throttle does not produce motion.

Any advice much appreciated!

Omohm   1 µW

1 µW
Posts: 2
Joined: Jan 19 2015 9:22pm

Re: 48v for 2011 A2B Metro

Post by Omohm » Jan 21 2015 12:27am

Thanks very much for those leads--I'll check them out!

User avatar
Gregory   100 kW

100 kW
Posts: 1084
Joined: Jul 27 2007 9:18pm
Location: Perth, Western Australia

Re: 48v for 2011 A2B Metro

Post by Gregory » Jan 21 2015 12:45am

Pretty sure Ypedal tested his on a 48V Headway LiFe pack, and it worked.


1) x5305 Hub Motor in a 24" Sun rim with 10G spokes, Kelly 72601 controller, 74V 10Ah Turnigy LiPo 20C Battery and CycleAnalyst
2) Mac 10T rear hub in a 700C "comfort bike" 15S 5Ah LiPo, stock 28A Xie Cheng controller
3) 38" Longboard, Turnigy 6374, CC Mamba XL2 ESC

atom1025   100 W

100 W
Posts: 170
Joined: Jun 01 2011 8:25pm
Location: Sacramento California

Re: 48v for 2011 A2B Metro

Post by atom1025 » Jan 31 2015 12:14am

Thought this was the best place to put this since its recent. Two zippy 5s 8000mah packs fit perfectly into the stock a2b downtube battery box.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... P_30C.html
Bashed Synergy Cycle runs
1800w peak, 31mph tops.

2004 Cannondale Jekyll with a MAC 10
15s 8ah lipo (2100w peak) 31mph tops.

Metro_E-cart   1 mW

1 mW
Posts: 13
Joined: May 25 2015 4:31pm
Location: Sacramento, CA

Re: 48v for 2011 A2B Metro

Post by Metro_E-cart » May 25 2015 11:51pm

Hi Omohm,
I have the same issue with my A2B Metro Gen 2. Connected a 48V pack via the rear pack connector. LCD lights up but throttle shows no response.
Were you able to resolve your issue?
If so, could you please share the solution?

Thanks

Post Reply